Header image
Skip Navigation Links  
Substandpunt: Mobiliteit
Derde meer klachten over treinvertragingen

Vertragingen, afgeschafte-, te late treinen, mindere treinstellen.

Artikel in HLN van 27 november 2023 "Record bij ombudsdienst NMBS. Frontpagine en blz 8.

Cijfers - Liefst 34% meer vertragingen t.o.v. vorig jaar.


De geschiedenis herhaalt zich.

Waarom vindt de NMBS het zo moeilijk om te leren van het verleden als het gaat om sociale interacties.

Waarom kost het zoveel moeite van de NMBS om hun gebruikers te erkennen, herkennen en ten volle te waarderen als hun ...klanten.

 

In mijn 42 jarige pendelaarsleven - Roeselare-Brussel-Roeselare waren de problemen bij de NMBS al overbekend en al schering en inslag.

in mijn boek "Onvoltooide symfonie" in 2007 uitgever Perka Maldegem schreef ik er een hoofdstuk, getiteld Mobiliteit over in de bladzijden 13-21.

 

Ik citeer ondermeer : Een greep uit het boek: 

 "klachten aan de ombudsman van de NMMBS draaiden steeds uit op een sisser ... reden : de ombudsman of vrouw is een bediende van de spoorwegen". 

"stakingen, vertragingen, minder stellen, afgeschafte treinen .. het wordt stilaan een verloren verhaal in onze maatschappij".

"toen ik in mei 2003 aan de ombudsman schreef dat er overvolle treinen waren door treinen met minder stellen, kreeg ik als antwoord : meneer de NMBS is duidelijk slachtoffer van haar succes!"

"treinstakingen blijven een schande voor een dienstverlenend bedrijf dat door de gemeenschap in stand wordt gehouden met gemeenschapsgeld - treinstakingen is het gijzelen van onschuldige pendelaars, scholieren en reizigers - trouwens is gijzeling niet strafbaar?

kortom stakingsrecht is een recht, maar pendelen om den brode is een even groot recht!"

 

Vaststellingen van 20-30-40 jaren geleden.

 

Conclusie : Niets nieuws onder de zon!

 

Als ik dan anno 2023 lees dat "ondanks de slechte cijfers de NMBS werk wil maken van het meeste ambitieuze vervoersplan ooit "ben  ik samen, op basis van 42 jaren pendelen, met de huidige ombudsvrouw zeer sceptisch ... het aanbod nog uitbreiden? ik denk dat NMBS eerst haar zaken op orde moet krijgen.

 

 

 

 

 


Copyright 2005 - www.geert-messiaen.be -