Header image
Skip Navigation Links  
 Subnieuws: Algemeen
Corona, corona, corona .....genoeg met die overreactie

De reactie van gezondheidseconoom Lieven Annemans en de medische professionals in het Laatste Nieuws van 27 augustus 2020 kan ik onderschrijven.

 

Onze maatschappij wordt dag in, dag uit, bijna uur na uur, overstelpt met berichten in radio, TV, kranten, sociale media, debatten, zelfs in reclame met berichten over corona. Dit leidt tot negativisme, angst en depressietoestanden bij de bevolking. Neem maar de eenzaamheid in woon - en  zorgcentra, mensen worden opgesloten, rusthuisbewoners worden door hun familie naar huis gehaald,  andere ziekten , aandoeningen en ingrepen worden verwaarloosd, dringende raadplegingen bij dokter en ziekenhuis werden uitgesteld, dubbele tellingen ...

 

Tijd dat ingegrepen wordt bij die personen en instanties die aan “overacting“ doen bij het blijven verspreiden van dergelijke meestal negatieve boodschappen, met hun presence in de media en sociale media - aan degene die de ene maal corona minimaliseren, de andere keer buiten proportie plaatsen.

 

Dat er waakzaamheid t.o.v. het virus moet zijn zal niemand betwisten, maar die dagelijkse curven op + of – of 0 willen krijgen is onbegonnen werk.

Dit is ook het geval met griep, longontstekingen, kanker, hartfalen ...

 

Het tonen van die dagelijkse curven lijken bijna een wedstrijd.

 

Aub maak mensen niet verder en langer bang door allerlei wetten en regels op te dringen. Denk niet louter in zwart- wit situaties.

 

Het aantal corona infecties, ziekenhuis opnames en doden moeten in het juiste perspectief geplaatst worden, en niet in plus of min vergelijkingen met een vorige periode, waarom niet  het aantal uitdrukken in percentages t.o.v. de gezonde en totale bevolking.

 

De bevolking is bang, angstig, depressief, komt opstandig en toont meer en meer onbegrip voor de tegenstrijdige veelzijdige berichten die om de haverklap wijzigen, niet op elkaar afgestemd zijn en niet eenduidig en eensgezind gebracht worden door ...politici, virologen en experten.

 

De bevolking, economie, het verenigingsleven en noem maar op, lijden hieronder.

 

Graag beroep op het gezond verstand en het in standhouden van een gezond evenwicht tussen gezondheid,  economie en ...levensvreugde. De boodschap en het streefdoel moet zijn, herleven van de maatschappij ondanks het virus.

 

Geert Messiaen

 


Copyright 2005 - www.geert-messiaen.be -