Header image
Skip Navigation Links  
 Subnieuws: Politiek
Lezersbrief : Iedereen woest om "zinloze" spoorstaking ! - Actie op 10 oktober 2017 !

Maar wat  een ontgoochelende uitspraken van onze politieke leiders - eens te meer, de ene heeft het over "onaanvaardbaar", de andere over "gijzeling van de reiziger" - iedereen woest!

 

Zijn dit wereldschokkende uitspraken? Zal er iets veranderen? Helemaal niet en niets, en alsof we dit al niet wisten.

 

De fundamentele vragen blijven echter aanslepen jaar na jaar  - maar wat doet men eraan? Hoe lost men het op? Niets, meer zelfs, telkenmale worden het debat, de voorstellen en oplossingen voor zich uitgeschoven.

 

Waarom  moet trouwens die "beloofde" minimale dienstverlening zo lang uitblijven, in welke vorm ook?  Waar blijven de sancties en of boetes "om mensen te gijzelen " ... is gijzelen van personen trouwens niet strafbaar?

 

En waarom niet starten met een beginnende privatisering van de NMBS -  "nu"  al wordt terug gekrabbeld ... het nooit proberen, zal inderdaad nooit lukken.

 

Als pendelaar ben ik  al 40 jaar woest,  niet alleen voor die ene staking, of op die ene vakbond maar ook op al degenen die langs de zijlijn maar blijven toekijken.

 

Voor mij is het duidelijk, op die aanhoudende manier van handelen is staken door de NMBS, een dienstverlenend bedrijf door de gemeenschap gesubsidieerd, geen  recht meer, maar een onrecht dat de werkwillige werkende groep treft, die niets maar dan ook niets met deze  problemen te maken heeft.

 

Of zal de geschiedenis zich terug herhalen, voor mij ... al 40 jaar en op naar 11 oktober, the day after, dan kan opnieuw overgegaan worden tot de orde van de dag  ... en afgewacht worden tot ... de volgende spoorstaking

 

En de werkende pendelaar ... hij "treint" en " treinde "  iedere dag verder - ik ook!

  

Geert Messiaen

Izegemseaardeweg 198

8800 Roeselare

 


Copyright 2005 - www.geert-messiaen.be -