Header image
Skip Navigation Links  
 Subnieuws: Algemeen
Viering van 30 jaar milieuraad in Roeselare op 15 februari 2023

Viering 30 jaar Roeselaarse milieuraad met Dirk Draulans.

Onvergetelijke lezing van Dirk Draulans, bioloog, journalist en schrijver in de Zilverlink op woensdag 15 februari 2023.

In een bevlogen en gedreven lezing benadrukte Dirk Draulans zijn grote liefdesverklaring aan de natuur.

Hij was de gastspreker op de viering van 30 jaar milieuraad in Roeselare voor een goed gevulde zaal. “De wereld zit vol wonderen, ook wonderen van de natuur. Het Vlaamse landschap is vogelloos geworden, in 50 jaar tijd telt men 1 miljoen minder vogels - waterzuivering en beschermingsmaatregelen zijn meer dan ooit nodig en bewijzen hun nut. De natuur is fantastisch in zijn diversiteit.”

Zijn lezing en présence over biodiversiteit in onze omgeving waren dan ook voltreffers. Heel wat concrete tips werden meegegeven.

Tijdens de bijeenkomst werd Martine Lakiere, milieuambtenaar door voorzitter JP Vyncke in de bloemen gezet, gewezen schepenen van milieu en groen Omer Hoorne, Frans Dochy, Filiep Bouckenooghe en Geert Messiaen woonden het gezellig samenzijn en viering bij.

Tijdens een uitgebreide receptie loofde en dankte  huidig schepen van klimaat en duurzaamheid Michèle Hostekint voor zoveel inzet de zovele denkers, doeners en milieuverenigingen voor klimaat en milieu.

Slotbedenking : “ als we met zijn allen het milieubewustzijn blijvend scherp houden, zijn we niet alleen denkers maar ook doeners”.

Geert Messiaen


Klik hier voor het fotoalbum




Copyright 2005 - www.geert-messiaen.be -