Header image
Skip Navigation Links  
 Subnieuws: Algemeen
WE KOMEN ER WEL ...mag geen slogan worden !

Stop aub met de burger te culpabiliseren - 98% van de burgers neemt zijn / haar verantwoordelijkheid - waarom zou hij /zij het niet doen?  

 

Welke straffe politicus of viroloog kan het uitleggen dat we in ons land nog steeds geen bronopsporing van broeihaarden hebben? Welke straffe politicus,  viroloog neemt zijn / haar verantwoordelijkheid voor de genomen maatregelen in alle sectoren?

 

Wordt het niet hoogtijd dat uiteindelijk hoopgevende, deugddoende, menselijke boodschappen gebracht worden door de media? 

Wordt het niet vijf voor twaalf dat ook politici, virologen inzien om samen met de bevolking aan 1koord te trekken en samen alle opgelegde maatregelen, zonder uitzondering, in te vullen?

 

Ja, de bevolking stoort zich aan het kappersgedrag in de TV studio’s, ja, de bevolking stoort zich aan het frequent platlopen door politici en virologen van TV en Radio studio's, inzonderheid voor deelname aan spel en amusementsprogramma’s, zelfs zonder mondmasker! Samen het goede voorbeeld geven! 

 

De burger heeft geen boodschap aan «versoepeling lijkt plots pas voor februari - hoe dat komt, is voorlopig onduidelijk «  - of aan vaccins waarover de media nu al twijfels zaaien - of de plotse storing deze morgen bij Sciensano aangekondigd in een tweet door MVR - of het zwaartepunt van de crisis moet nog komen « (MVR) -

 

Alles wordt nu ingezet op bestraffing, angst, niet op motivatie - een huisarts tweette terecht «de economische schade, de gevolgen op psychologisch en emotioneel vlak en de morbi- mortaliteit door uitgestelde of onvoldoende zorg zijn gigantisch - het antwoord van MVR klopt: "hoe groter de collaterale schade,  hoe langer het duurt om deze epidemie onder controle te krijgen!" 

 

Waar is de empathie, waar zijn de op wetenschappelijk onderbouwde, menselijke middelen om dit te doen? Dan wordt het stil aan de overkant. 

Waar is de bronopsporing, de perfecte testing en tracing, of kortom waar is het waterdicht exit plan.

 

Samen sterk, ik doe mee - al van in het begin - maar naar mate de tijd vordert, begin ik ook met meer en meer vragen te worstelen.

 

"We komen er wel" mag geen slogan worden!

 

 

Geert Messiaen

8/12/2020

 

 


Copyright 2005 - www.geert-messiaen.be -